LAST MINUTES NEWS
Το γραφείο μας, γιορτάζοντας 25 χρόνια καθημερινής παρουσίας και εξυπηρέτησης, παρουσιάζει ένα νέο εργαλείο τουριστικής και ταξιδιωτικής πληροφορίας στην Εύβοια!  Το νέο ταξιδιωτικό blogspot "EVIATRAVEL", απευθύνεται αρχικά στους έλληνες επισκέπτες και φίλους της περιοχής μας, επιδιώκοντας να τους ενημερώνει καθημερινά για τις δράσεις του νησιού.  http://evia-travel.blogspot.gr *Εάν είστε μέλος Πολιτιστικού Οργανισμού ή Συλλόγου και ενδιαφέρεστε για την προώθηση του Τουρισμού, Πολιτισμού και των Τεχνών της ευρύτερης περιοχής της Εύβοιας, παρακαλούμε όπως μας αποστείλετε τις Εκδηλώσεις και τις Δράσεις σας στα κάτωθι email: set@eviatravel.gr, stira@eviatravel.gr  
   |   
ribbon

budapest

 ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ-ΒΙΕΝΝΗ

 6ΗΜΕΡΗ ΟΔΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΥΝΑΒΙΑ ΧΩΡΙΑ, ΕΣΤΕΡΓΚΟΜ, ΒΙΖΕΓΚΡΑΝΤ, ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑΣ, ΚΟΙΛΑΔΑ ΔΟΥΝΑΒΗ, ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ

ΑΠΟ 299,00 σε 3+4* ΜΕ ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ  

CALL US ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ribbon

ΚΡΟΑΤΙΑ

ΔΑΛΜΑΤΙΑ-ΒΕΝΕΤΙΑ

 7ΗΜΕΡΗ ΟΔΙΚΗ ΔΥΡΡΑΧΙΟ,ΤΙΡΑΝΑ,ΜΠΟΥNΤΒΑ,ΚΟΤΟΡ,ΑΓ. ΣΤΕΦΑΝΟΣ,ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ,ΤΡΟΓΚΙΡ,ΣΙΜΠΕΝΙΚ,ΛΙΜΝΕΣ ΠΛΙΤΒΙΤΣΕ, ΖΑΓΚΡΕΜΠ, ΡΙΕΚΑ, ΒΕΝΕΤΙΑ

ΑΠΟ 275,00  

CALL US ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

 

ribbon

ΡΟΥΜΑΝΙΑ

ΡΟΥΜΑΝΙΑ-ΚΑΡΠΑΘΙΑ

 6+7ΗΜΕΡΗ ΟΔΙΚΗ ΣΕ 3+4*ΜΕ ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ

ΑΠΟ 259,00

 

 

CALL US ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

 

ribbon

italy

ΙΤΑΛΙΑ 

ΙΤΑΛΙΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ 6+7ΗΜΕΡΕΣ ΟΔΙΚΗ-ΒΕΝΕΤΙΑ-ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ-ΣΙΕΝΑ-ΡΩΜΗ-ΠΟΜΠΗΙΑ-ΝΑΠΟΛΗ 

ΜΕ ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ

Απο 399,00 

 

CALL US ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

 

Αντιά - Κόμητο - Δράμεσι

Δεκατρία χιλιόμετρα μετά τον Πλατανιστό συναντούμε το Χωριό Αντιά που υπάγεται στην Κοινότητα Κομήτου.Και εδώ θα βρούμε πολύ πράσινο. Χωριό πλούσιο σε παραγωγή από κτηνοτροφία, πατάτες, κρεμμύδια μπαξεβανικά. Υψόμετρο 480 μ. 


Οι κάτοικοι έχουν το δικό τους γλωσσικό ιδίωμα και τούτο έχει δώσει αφορμή σε πολλές έρευνες για την καταγωγή τους (Πέρσες, Λάκωνες, Θράκες) χωρίς να βγει θετικό συμπέρασμα.

Επίσης έχουν την ικανότητα να συνεννοούνται μεταξύ τους με σφυρίγματα.Ο τρόπος που «μιλάνε» είναι καταπληκτικός. Κάθε φθόγγος σφυρίζεται χωριστά και είναι τέτοια η μέθοδος ώστε ο ένας καταλαβαίνει απόλυτα τον άλλον.

Από τα Αντιά υπάρχει και άλλος χωματόδρομος βατός με αυτοκίνητα, που συνδέει απ'ευθείας το χωριό με την Κάρυστο και συντομεύει την απόσταση στα 24 χιλιόμετρα. Ο δρόμος αυτός περνάει κοντά απ' τον Καστανόλογγο όπου ενώνεται με το δρόμο Καρύστου - Ορειβατικού καταφυγίου.

Το Κόμητο (κάτοικοι 104) είναι έδρα της ομώνυμης Κοινότητας, στη μέση των δύο άλλων χωριών Αντιάς και Ευαγγελισμού.Απέχει από τ'Αντιά 6 χιλιόμετρα.

Το Δράμεσι (κάτοικοι 77) ή Ευαγγελισμός όπως έχει μετονομασθεί, είναι το τρίτο χωριό της Κοινότητας Κομήτου. Το Κέντρο του απέχει οδικώς 7 περίπου χιλιόμετρα από το Κόμητο αλλά ο οικισμός αρχίζει απ' τα 6 χιλιόμετρα περίπου και από υψόμετρο 300 μέτρων και εκτείνεται κατά μήκος από δυτικά προς Ανατολικά μέχρι σχεδόν τη θάλασσα. Όχι μακρυά απ'τη θάλασσα είναι η εκκλησία ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου όπου γίνεται και το ονομαστό πανηγύρι την 25 Μαρτίου. Οι κάτοικοι μιλούσαν τα αρβανίτικα. Ήδη μιλούν καθαρά τα Ελληνικά με ζωηρή γλώσσα. Στην είσοδο του χωριού λειτουργεί το μαγαζί του Γαρμπή.

Τρία με τέσσερα χιλιόμετρα ημιονικού δρόμου βορεινά του χωριού μας οδηγούν στο παραλιακό  τοπωνύμιο Χαρχάμπολη (=αρχαία πόλη). Πρόκειται για αμμώδη ορμίσπουκο όπου καταλήγει η  ρεματιά αρχίζει από το χωριό Καψούρι, περνάει απ' τον οικισμό Δρυμονάρι και σχηματίζει χαράδρα  ανάμεσα σε δύο υψώματα του Ευαγγελισμού δεξιά και του Θυμιού πολύ ψηλότερο αριστερά.
top