LAST MINUTES NEWS
Το γραφείο μας, γιορτάζοντας 25 χρόνια καθημερινής παρουσίας και εξυπηρέτησης, παρουσιάζει ένα νέο εργαλείο τουριστικής και ταξιδιωτικής πληροφορίας στην Εύβοια!  Το νέο ταξιδιωτικό blogspot "EVIATRAVEL", απευθύνεται αρχικά στους έλληνες επισκέπτες και φίλους της περιοχής μας, επιδιώκοντας να τους ενημερώνει καθημερινά για τις δράσεις του νησιού.  http://evia-travel.blogspot.gr *Εάν είστε μέλος Πολιτιστικού Οργανισμού ή Συλλόγου και ενδιαφέρεστε για την προώθηση του Τουρισμού, Πολιτισμού και των Τεχνών της ευρύτερης περιοχής της Εύβοιας, παρακαλούμε όπως μας αποστείλετε τις Εκδηλώσεις και τις Δράσεις σας στα κάτωθι email: set@eviatravel.gr, stira@eviatravel.gr  
   |   
ribbon

budapest

 ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ-ΒΙΕΝΝΗ

 6ΗΜΕΡΗ ΟΔΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΥΝΑΒΙΑ ΧΩΡΙΑ, ΕΣΤΕΡΓΚΟΜ, ΒΙΖΕΓΚΡΑΝΤ, ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑΣ, ΚΟΙΛΑΔΑ ΔΟΥΝΑΒΗ, ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ

ΑΠΟ 299,00 σε 3+4* ΜΕ ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ  

CALL US ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ribbon

ΚΡΟΑΤΙΑ

ΔΑΛΜΑΤΙΑ-ΒΕΝΕΤΙΑ

 7ΗΜΕΡΗ ΟΔΙΚΗ ΔΥΡΡΑΧΙΟ,ΤΙΡΑΝΑ,ΜΠΟΥNΤΒΑ,ΚΟΤΟΡ,ΑΓ. ΣΤΕΦΑΝΟΣ,ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ,ΤΡΟΓΚΙΡ,ΣΙΜΠΕΝΙΚ,ΛΙΜΝΕΣ ΠΛΙΤΒΙΤΣΕ, ΖΑΓΚΡΕΜΠ, ΡΙΕΚΑ, ΒΕΝΕΤΙΑ

ΑΠΟ 275,00  

CALL US ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

 

ribbon

ΡΟΥΜΑΝΙΑ

ΡΟΥΜΑΝΙΑ-ΚΑΡΠΑΘΙΑ

 6+7ΗΜΕΡΗ ΟΔΙΚΗ ΣΕ 3+4*ΜΕ ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ

ΑΠΟ 259,00

 

 

CALL US ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

 

ribbon

italy

ΙΤΑΛΙΑ 

ΙΤΑΛΙΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ 6+7ΗΜΕΡΕΣ ΟΔΙΚΗ-ΒΕΝΕΤΙΑ-ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ-ΣΙΕΝΑ-ΡΩΜΗ-ΠΟΜΠΗΙΑ-ΝΑΠΟΛΗ 

ΜΕ ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ

Απο 399,00 

 

CALL US ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

 

Αρχαιολογικά Ευρήματα

Ενεπίγραφη στήλη από ασβεστόλιθο με τιμητικά ψηφίσματα υπέρ του καρύστιου  δικαστή Χαριάνθου και του γραμματέα του, οι οποίοι μετέβησαν στην Κίμωλο και  κδίκασαν άριστα τις νομικές διαφορές των ντόπιων, στα χρόνια του Αντίγονου ΙΙ  Γονατά ή Αντίγονου ΙΙΙ Δώσωνα. Η στήλη στήθηκε στο ναό του Γεραίστιου  Ποσειδώνα και μία όμοια στο ναό της Αθηνάς στην Κίμωλο. Από τη Γεραιστό  (Καστρί). Τρίτο τέταρτο ου αιώνα π.Χ. (250-225 π.Χ.).

Ενεπίγραφο ορθογώνιο βάθρο αγάλματος από μάρμαρο, με αναθηματική  επιγραφή. Στην άνω επιφάνεια αβαθής κοιλότητα και οπή γομφώσεως της  πλίνθου του αγάλματος. Επγραφή: ΦΡΥΝΙΣ ΠΡΑΞΑΓΟΡΟΥ/ ΓΥΝΗ ΔΕ ΕΥΡΥΤΙΔΟΥ/ ΙΕΡΕΙΑ ΤΗΣ ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ / ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΟΣ ΤΟ ΑΓ / ΑΛΜΑ ΤΗΣ ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ /  ΕΚ ΤΩΝ ΙΔΙΩΝ ΑΝΕΘΗ / ΚΕΝ ΕΥΧΗΝ.

Επιγραφή, σε καρύστιο μάρμαρο, απολογιστική περί δημοσίων χρεών του  δήμου Καρύστου (κεφάλαια και τόκοι). Αναγράφονται οφειλόμενοι τόκοι που  κατεβλήθησαν, επί Αρχέστρατου άρχοντα, σε δανειστές από τη Θήβα και Ιστιαία από τους έξι εκμηνοταμίες (ταμίες για έξι μήνες) του δήμου Καρύστου. Από την  Παλαιοχώρα Καρύστου,γύρω στα 370 π.Χ.

Επιτύμβια στήλη από ασβεστόλιθο, με αετωματική επίστεψη διακοσμημένη με  ανάγλυφο σύμπλεγμα από ανθέμιο, έλικες, φύλλα ακάνθης, άνθη λωτού και ημιανθέμια  σις δύο πλευρές. Κάτω από το εξέχον κυμάτιο της επίστεψης υπάρχει ζεύγος ανάγλυφων ροδάκων από ομόκεντρους κύκλους. Η επιγραφή: ΘΕΟΚΛΗΣ ΚΤΗΣΙΩΝΟΣ.  Από τον ΄Αγιο Ιωάννη Πρόδρομο Μύλων Καρυστίας. Ελληνιστικοί χρόνοι, 3ος-2ος αιώνας π.Χ.

Μαρμάρινο ορθογώνιο βάθρο επιτύμβιου αγάλματος με ανάγλυφες παραστάσεις. Στην κύρια στενή πλευρά, ανάγλυφη παράσταση δεξίωσης με καθιστή γυναικεία μορφή αι όρθιο, ώριμο, γενειοφόρο άνδρα. Στη μία μακρά πλευρά, ανάγλυφη παράσταση τριών γυμνών αθλητών, στην άλλη σκηνή κυνηγιού με τέσσερις άνδρες και σκύλο. Από το λιμάνι Καρύστου, κοντά στο Μπούρτζι (4ος αιώνας π.Χ.).

Μόνωτα μελαμβαφή κυάθια από το Δρακόσπιτο της ΄Οχης. Βρέθηκαν  ανεστραμμένα, σε σειρά, σε επίπεδο βαθύτερο από το δάπεδο του Δρακόσπιτου.  Χρονολογούνται στον 6ο αιώνα π.Χ. ή, κατ' άλλους ερευνητές, στα όψιμα  Ελληνιστικά έως Ρωμαϊκά χρόνια (3ος-2ος αιώνας π.Χ.)

top