LAST MINUTES NEWS
Το γραφείο μας, γιορτάζοντας 25 χρόνια καθημερινής παρουσίας και εξυπηρέτησης, παρουσιάζει ένα νέο εργαλείο τουριστικής και ταξιδιωτικής πληροφορίας στην Εύβοια!  Το νέο ταξιδιωτικό blogspot "EVIATRAVEL", απευθύνεται αρχικά στους έλληνες επισκέπτες και φίλους της περιοχής μας, επιδιώκοντας να τους ενημερώνει καθημερινά για τις δράσεις του νησιού.  http://evia-travel.blogspot.gr *Εάν είστε μέλος Πολιτιστικού Οργανισμού ή Συλλόγου και ενδιαφέρεστε για την προώθηση του Τουρισμού, Πολιτισμού και των Τεχνών της ευρύτερης περιοχής της Εύβοιας, παρακαλούμε όπως μας αποστείλετε τις Εκδηλώσεις και τις Δράσεις σας στα κάτωθι email: set@eviatravel.gr, stira@eviatravel.gr  
   |   
ribbon

budapest

 ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ-ΒΙΕΝΝΗ

 6ΗΜΕΡΗ ΟΔΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΥΝΑΒΙΑ ΧΩΡΙΑ, ΕΣΤΕΡΓΚΟΜ, ΒΙΖΕΓΚΡΑΝΤ, ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑΣ, ΚΟΙΛΑΔΑ ΔΟΥΝΑΒΗ, ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ

ΑΠΟ 299,00 σε 3+4* ΜΕ ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ  

CALL US ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ribbon

ΚΡΟΑΤΙΑ

ΔΑΛΜΑΤΙΑ-ΒΕΝΕΤΙΑ

 7ΗΜΕΡΗ ΟΔΙΚΗ ΔΥΡΡΑΧΙΟ,ΤΙΡΑΝΑ,ΜΠΟΥNΤΒΑ,ΚΟΤΟΡ,ΑΓ. ΣΤΕΦΑΝΟΣ,ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ,ΤΡΟΓΚΙΡ,ΣΙΜΠΕΝΙΚ,ΛΙΜΝΕΣ ΠΛΙΤΒΙΤΣΕ, ΖΑΓΚΡΕΜΠ, ΡΙΕΚΑ, ΒΕΝΕΤΙΑ

ΑΠΟ 275,00  

CALL US ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

 

ribbon

ΡΟΥΜΑΝΙΑ

ΡΟΥΜΑΝΙΑ-ΚΑΡΠΑΘΙΑ

 6+7ΗΜΕΡΗ ΟΔΙΚΗ ΣΕ 3+4*ΜΕ ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ

ΑΠΟ 259,00

 

 

CALL US ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

 

ribbon

italy

ΙΤΑΛΙΑ 

ΙΤΑΛΙΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ 6+7ΗΜΕΡΕΣ ΟΔΙΚΗ-ΒΕΝΕΤΙΑ-ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ-ΣΙΕΝΑ-ΡΩΜΗ-ΠΟΜΠΗΙΑ-ΝΑΠΟΛΗ 

ΜΕ ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ

Απο 399,00 

 

CALL US ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

 

Τα Χωριά της Γούρνας

Αετός

Όμορφο , γραφικό χωριό με πολλά οπωροφόρα και μπαξέδες ανάμεσα σε στενά δρομάκια, το πρώτο που συναντάμε ανατολικά της Καρύστου.Το καταπράσινο τοπίο δίνει τη θέση του σε δαντελωτές παραλίες προς την περιοχή Μπούρος .Προχωρώντας φτάνουμε στο συνοικισμό Μετόχι, απ'όπου αγναντεύεις το άνοιγμα του Νότιου Ευβοϊκού, με το βλέμμα να φθάνει πέρα από την Τζιά.

Μύλοι

Βόρεια της Καρύστου, αποτελούσε μέχρι το 1848, με Δημογερόντια, την πρωτεύουσα της περιοχής. Μισογκρεμισμένους νερόμυλους συναντάμε σε σημεία του χωριού, το οποίο διασχίζουν τρεχούμενα νερά και καλύπτουν πανύψηλα πλατάνια. Στο μέσο του χωριού βρίσκεται το κεφαλόβρυσο Αργασταράς, πηγή νερού, έμπνευσης στίχων και τραγουδιών συνάμα. Από εδώ ξεκινήστε την περιήγηση στα ξωκλήσια των γύρω λόφων ή πάρτε το μονοπάτι, που ξεκινά από το Μάρκωνα και οδηγεί στο Τσουκάλι, στις Κολόνες και στο Καταφύγιο της Όχης.Μπορείτε, επίσης, να επισκεφτείτε το Castello Rosso (Κοκκινόκαστρο), το μοναστήρι της Αγίας Μαύρας και το κτήμα Μοντοφώλι, όπου σε έναν πρότυπο αμπελώνα καλλιεργούνται ποικιλίες αιγαιοπελαγίτικες και παράγεται το γλυκό κρασί «Κτήμα Μοντοφώλι».(Επισκεφτείτε τον αμπελώνα και την κάβα τους καλοκαιρινούς μήνες. Πληροφορίες στο τηλ.2224025951.

Γραμπιά

Πανοραμική θέα και γάργαρα νερά. Το χωριό, δυτικά του Castello Rosso , μαζί με τους συνοικισμούς Μεκουνίδα και Ρούκλια αποτελούσαν την πηγή ύδρευσης του ρωμαϊκού υδραγωγείου, το οποίο διασώζεται στη βόρεια πλαγιά του οχυρού. Ο δρόμος θα σας οδηγήσει στη Μεκουνίδα, χαρίζοντας σας τη μαγευτική θέα του κόλπου και στη συνέχεια στα Ρούκλια. Ψηλά στο όρος Όχη, μέσα στην άγρια βλάστηση αποτελούν ορμητήριο για το πέρασμα του φαραγγιού του Δημοσάρη.

Καλύβια

Χτισμένα σε ολοπράσινη πλαγιά αποτελούνται από τους συνοικισμούς Νικάσι και Λάλα. Η Βυζαντινή εκκλησία των Ταξιαρχών, καλοδιατηρημένη,αξίζει να την επισκεφθείτε, όπως και την τοποθεσία Αγία Τριάδα, κοντά στο Νικάσι. Περπατείστε κάτω από τα αιωνόβια πλατάνια, δίπλα στα τρεχούμενα νερά με τους ήχους των πουλιών να σας συνεπαίρνουν. Χαρακτηριστικό το σπήλαιο και οι δισυπόστατες εκκλησίες Αγ.Τριάδα -Αγ.Σπυρίδωνας και Αγ.Γεώργιος - Αγ.Μαύρα.

Πλατανιστός

Το πρώτο και μεγαλύτερο από τα χωριά του Καβοντόρου που συναντάμε αφήνοντας την  Κάρυστο.Κατά την ιστορία αρχαία Δρυοπτική πόλη με πολλούς συνοικισμούς. Αξίζει να επισκεφθείτε  το πέτρινο γεφύρι, τις πηγές και τον παραδοσιακό νερόμυλο, κάτω από τα πανύψηλα πλατάνια, στο  Πανοχώρι, ειδυλλιακή περιοχή βόρεια του χωριού και την πέτρινη γέφυρα Αρτινής δόμησης και  τεχνοτροπίας στην περιοχή Μαστρογιαννέϊκα. Ανατολικά του Πλατανιστού, στην τοποθεσία Ελληνικό  σώζονται τα ερείπια αρχαίου οικισμού(8 ος αιώνας π.Χ.)με αναφορές στο Γεραίστιο θεό Ποσειδώνα. Η  εκκλησία του Αγ.Κωνσταντίνου χτίστηκε από τα ερείπια του αρχαίου τείχους. Το κολύμπι στην  απέραντι παραλία Ποτάμι, μια από τις ομορφότερες του Καβοντόρου, προσφέρει μια καταπληκτική  εμπειρία.

top